Spa resort Vale d’Oliveiras, Carvoeiro (Portugal)

Tussen Carvoeiro en Ferragudo – Met vriendin Francine zochten we een ultieme plek voor rust. En HOE is dat wat het hotel en de appartementen van Vale d’Oliveiras Quinta Resort & Spa je geven.

Het ligt op 40 minuten met de auto van Faro (Algarve) en op 9 minuten rijden van diverse geweldige stranden. Het enkellaagse complex bestaat uit zo’n 20 kamers en 80 appartementen. Wij hadden een appartement (town house) en daarmee een ongekende luxe. Twee enorme slaapkamers, elk een eigen badkamer, een mega ruime keuken (om Sangria in te maken), een woonkamer met eethoek en een enorm stuk tuin met ligstoelen. Wij zaten in C5, garden view en waren daar erg blij mee want een heerlijk rustig stuk van het complex met avondzon. Ik zou zeker niet aan zwembadzijde hebben willen zitten.

Het hotel biedt een gratis shuttle bus service aan naar de prachtige hagelwitte stranden. Echt top geregeld. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.
Wij vonden Praia dos Caneiros het mooiste, maar het biedt minder keuze qua horeca. Als is restaurant Rei das Praias wel echt verwennerij!

Naast het complex ligt een golfbaan voor de liefhebber. En voor sporty-spices is er een gym met fitnesruimte en yoga lessen.

En tot slot zijn de medewerkers aan de balie super, super, super klantvriendelijk lief. Daar kunnen heel veel bedrijven een voorbeeld aan nemen.

Enige kanttekening: het resort is heel netjes maar is wel wat suf. Het restaurant is prima maar op zichzelf geen aanrader en zeker niet de plek voor een bruisend of romantisch diner. Ze hebben overigens wel een heerlijk ontbijtbuffet.

Barranco Fundo, Sesmarias, Carvoeiro, Portugal

T: + 351 282 380 560
E: info@valedoliveiras.pt
W: www.valedoliveirasresort.com