Restaurant Atelier Schinkel, Amsterdam

januari 2, 2017 Amsterdam | Drinken | Eten | Flexplek

Amsterdam – Heeeeelemaal aan de andere kant van Amsterdam, bijna te ver voor een gemiddelde Amsterdammer om te fietsen, ligt Atelier Schinkel. Voor mij bekend terrein want ik heb er lang om de hoek gewoond en gewerkt. Het ligt in het episch centrum van veel reclamebureaus en met de vrijmibo is het er stervens druk. Ik was er op een woensdag en behalve een zich nogal opvallend gedragende vrouw zaten alleen Marjolein en ik er.

Zoals zo veel locaties weer een lekker industriële – down to earth – inrichting. Het oogt wel wat meer ‘arty’ dan vergelijkbare plekken. De kaart is niet extreem uitgebreid maar er staat voor iedereen wel wat lekkers op. Ik had de ravioli met pompoen (helaas niet zelf gemaakt) die erg lekker was. Precies de juiste portie. De parelhoen lag ook heel verzorgd op z’n bordje. Toe had ik de kaas en daar mag je gerust wat ruimte voor open laten want het is een aanzienlijke portie.

Super sympathieke bediening met humor en dat maakt het net weer even anders dan de gemiddelde plek in Amsterdam.

Valschermkade 16, 1059CD Amsterdam

T: 06 31204541
W: www.atelier-schinkel.nl