Over mij en mijn adresjes

 

De auteur over leukeadresjesvanyvette.nl

 

Waarom ben je deze blog met adresjes begonnen?

Ik kan zelf zo enorm genieten van mooie plekjes en besteed vaak (onevenredig) veel tijd aan het uitzoeken van het perfecte hotel, restaurant of café. Eten, wat drinken of slapen op een bijzondere plek maakt het tot een een belevenis, een onvergetelijke ervaring en een prachtige herinnering. Vaak vroegen vrienden “Yvette heb je nog een adresje in…” en dan moest ik gaan graven in mijn geheugen. Deze blog is dus een doorgeefluik van geluksmomenten! Het helpt me bovendien om de uitdagingen van online marketeers beter te begrijpen.

Hoe lang ben je al bezig?

Sinds 2008 houd ik mijn adresjes bij en ondertussen zijn het er al meer dan 100. Wat mij opvalt is dat veel adresjes nog steeds bestaan en dus de crises jaren hebben weten te overleven. Kwaliteit loont dus, dat is duidelijk.

Wat maakt jouw site anders?

Alle adresjes heb ik zelf bezocht. Alleen de leukste adresjes zet ik vervolgens op mijn blog. Ook deel ik alleen de adresjes waar ik enthousiast over ben omdat ik wil dat dit een positieve plek is om te ‘zijn’.

Moeten mensen een dikke portemonnee hebben om deze adresjes te bezoeken?

Nee hoor want die heb ik zelf ook niet. Maar het is wel zo dat ik liever wat minder vaak weg ga en dan iets meer uitgeef dan vaak en dat het dan nét niet is. Maar een plekje hoeft niet duur te zijn om op deze blog te komen. Juist de kleinschalige B&B’s zijn vaak goedkoper en kwalitatief beter dan de hotels. En in de restaurants en café’s lopen de prijzen niet zo enorm uiteen.

Heb je een bepaalde stijl?

Ja, er begint wel een lijn in te komen. Vaak zijn het kleinschalige moderne tentjes in de stad of juist romantische, rustige adresjes in de natuur. Een mooie combinatie! Culinair gezien houd ik van pure smaken, verrassende combinaties en een kunstwerk op mijn bord.

Word je betaald door de hotels en restaurants om iets te schrijven?

Nee, nog niet haha. Alles dat ik bezoek betaal ik zelf. Wat ik schrijf leg ik ook niet voor aan de eigenaren, het is mijn eigen ervaring. Ik ben in het dagelijks leven marketeer. Dit is een uit de hand gelopen hobby. Maar wie weet waar het me brengt.

Sta je open voor suggesties?

Altijd! Kom maar door.

Yvette van Aarle is naast blogger ook (interim) Marketing Adviseur en Business Coach (www.yvettevanaarle.nl) en heeft een bedrijf op het gebied van storytelling (www.betterstories.nl). Zij heeft een dochter en woont in de prachtige Utrechtse wijk Tuindorp.