Over mij en mijn adresjes

De auteur over leukeadresjesvanyvette.nl

Waarom ben je deze blog met adresjes begonnen?

Ik kan zelf zo enorm genieten van mooie plekjes en besteed vaak (onevenredig) veel tijd aan het uitzoeken van het perfecte hotel, restaurant of café. Eten, wat drinken of slapen op een bijzondere plek maakt het tot een belevenis, een onvergetelijke ervaring en een prachtige herinnering. Vaak vroegen vrienden “Yvette heb je nog een adresje in…” en dan moest ik gaan graven in mijn geheugen. Deze blog is dus een doorgeefluik van geluksmomenten! Het helpt me bovendien om de uitdagingen van online marketeers beter te begrijpen.

Hoe lang ben je al bezig?

Sinds 2008 houd ik mijn adresjes bij en ondertussen zijn het er al meer dan 150. Wat mij opvalt is dat veel adresjes nog steeds bestaan en dus de crises jaren hebben weten te overleven. Kwaliteit loont dus, dat is duidelijk.

Wat maakt jouw site anders?

Alle adresjes heb ik écht zelf bezocht. Bovendien komen alleen de leukste adresjes op deze site, ik deel alleen de adresjes waar ik enthousiast over ben. Daardoor is het een positieve plek is om te ‘zijn’ en weg te dromen.

Moeten mensen een dikke portemonnee hebben om deze adresjes te bezoeken?

Nee hoor want die heb ik zelf ook niet. Het is wel zo dat ik liever wat minder vaak weg ga en dan iets meer uitgeef dan vaak en dat het dan nét niet sfeervol is. Maar een plekje hoeft niet duur te zijn om op deze site te komen. Juist de kleinschalige B&B’s zijn vaak goedkoper en kwalitatief beter dan de hotels. En in de restaurants en café’s lopen de prijzen niet zo enorm uiteen.

Heb je een bepaalde stijl?

Ja, er zit wel een lijn in. Vaak zijn het kleinschalige moderne tentjes in de stad of juist romantische, rustige adresjes in de natuur. Een mooie combinatie! Culinair gezien houd ik van pure smaken, verrassende combinaties en een kunstwerk op mijn bord.

Word je betaald door de hotels en restaurants om iets te schrijven?

Nee, nog niet haha. Alles dat ik bezoek betaal ik zelf. Wat ik schrijf leg ik ook niet voor aan de eigenaren, het is mijn eigen beleving. Ik ben in het dagelijks leven marketeer. Dit is een uit de hand gelopen hobby. Maar wie weet waar het me brengt.

Sta je open voor suggesties?

Altijd! Kom maar door.

Yvette van Aarle is naast blogger ook Strategisch Marketing Mentor en (team) Coach (www.yvettevanaarle.nl). Zij heeft een dochter en woont in de prachtige Utrechtse wijk Tuindorp.