Gratis plekken om te flexwerken in Utrecht

januari 31, 2017 Amsterdam | Flexplek | Nederland | Utrecht

Lange tijd had ik geen vast kantoor en daarom maakte ik gebruik van flexplekken. Ik vond het lekker als ik kon afwisselen en per keer de best passende omgeving kan selecteren. Het nieuwe werken dus.

Hieronder enkele van mijn favoriete plekken omdat er goede wifi is, genoeg stopcontacten zijn en er lekkere koffie wordt geschonken.

Seats2meet Utrecht CS

Het ligt een beetje verscholen in een uithoek van CS en je moet het dus even weten. Loop het stationsplein uit richting centrum en neem de eerste rechts. Je loopt recht op de ingang af (tussen de HEMA en de AH). Lekkere lunch voor weinig. Gratis koffie en thee uit apparaat en een goede baristo voor de liefhebbers. Gratis wifi, ruime punten voor elektriciteit. Sommige tafels hebben zo’n fietsstoel (wees dan op tijd). S Ochtends absoluut rustig te werken. Wel via S2M site plek reserveren kan, maar terplekke aanmelden ook. Van alle plekken is dit degene waar je nog enigszins rustig kan bellen.

Het Gegeven Paard Utrecht

In het Tivoli gebouw zit een café dat helemaal is ingericht op flexwerken. Zeker ’s ochtends (open vanaf 9 uur) is het lekker rustig. Vanaf de middag heb je je koptelefoon nodig wil je je kunnen concentreren. Veel elektriciteitspunten en goede wifi. Ligt lekker centraal en perfect als je ook een afspraak wilt maken tussendoor. Neem als je vaker komt een strippenkaart voor je drinken.

Bistrot Centraal Utrecht CS

Pal boven de (lage) perrons van Utrecht CS zit dit ruime grand café achtige plek met een aantal fijne 1 plekken. Aan de kant van de hogere perronnummers zitten 3 treincoupé achtige plekken waar je ruim kunt zitten en goed kunt samenwerken. Aan de andere kant ook een paar rustige zitjes langs de kant. Door de ruime opzet is het hier eigenlijk altijd wel rustig flexen. Water is gratis, de rest te bestellen. Gratis wifi en redelijk wat elektriciteitspunten.

Let op: het heeft 2 ingangen (kwam ik ooit achter toen we allebei “bij de ingang” zaten).

Het 5th

Meer daarover hier.