Camping Pian D’Amora (nabij Lucca, Toscane)

juli 21, 2017 Camping | Italië

Coreglia Antelminelli (Lucca) – Een terrassencamping in the middle of nowhere in de bergen boven Lucca (Toscane) van Nederlandse eigenaren. Prachtig gelegen en rustig. Elk terras is ongeveer één tent breed en de daling per terras is aanzienlijk. Zoals je ook in de recensies leest: alleen als je goed ter been bent. En, dat vind ik prettig, door het hoogteverschil zo goed als geen caravans. De doorgaande weg (rustig) snijdt de camping als het ware in twee. Het zwembad ligt helemaal boven en daar is ook een nieuw sanitair gebouw.

Vanwege de Nederlandse eigenaren veel Nederlanders op deze camping. Zoek je een praatje met een Engelsman, Ialiaan of Fransman dan moet je niet hier zijn. Wel is er een prima door Italianen gerund restaurant op de camping.

Voor de kinderen is er geen animatie maar wel een kleine trampo, speeltuin, zwembad maar vooral salamanders. In de buurt is er genoeg te doen. Het dorpje (gehucht) zelf is schattig, Lucca is een half uur rijden verderop, prachtige grotten (Grotta del Vento) op 40 minuten, Barga half uur rijden en het strand van Viareggio 50 minuten.

Wij stonden op plek 48, bovenin het onderste deel. De weg loopt bovenlangs. Voordeel is wel dat je dicht bij de speeltuin, receptie en restaurant zit. Heb je grotere/geen kinderen dat zou ik kiezen voor plek B26 of B27. Daar heb je mooier uitzicht, meer rust en minder geklauter naar het sanitair. Of met kleintjes 8, 10, 16 of 18.

T: 0583-78334

W: www.campingpiandamora.nl